Newsflash
Cultură

TIFF 2021, la ediţie aniversară

de Demostene ŞOFRON - iul. 9 2021
TIFF 2021,  la ediţie aniversară

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Transilvania are loc în perioada 23 iulie-1 august. În secțiunea competiţiei oficiale au fost selecţionate și două producţii românești.

O echipă artistică – Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc: Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu, Mihai Chirilov, Cristian Hordilă – a avut curajul depășirii obstacolelor cauzate de pandemia de COVID-19, organizând anul trecut, e drept, într-o perioadă de relaxare, cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

tiff20210

Aceeași echipă are curajul de a organiza și ediţia aniversară cu numărul 20, condiţiile fiind simţitor aceleași, măsurile de protecţie fiind din nou prezente. Dincolo de selecţia de filme prezente în competiţia oficială a festivalului în secţiunile Zilele Filmului Românesc, Supernova, Lună Plină, Fără Limită, EducaTIFF, TIFF 2021, programul festivalului va mai cuprinde și o serie de concerte, expoziţii, întâlniri cu invitaţii din ţară și de peste hotare.

Ediţia de anul acesta, desfășurată în perioada 23 iulie-1 august, își propune o privire generoasă asupra filmului românesc, în secţiunea de profil, filme de lung și scurtmetraj.

Vor putea fi (re)vizionate pelicule cunoscute, precum „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”; „Berliner”; „Tata mută munţii”, dar și 13 premiere mondiale, între care „Căutătorul de vânt”; „Omul cu umbra”; „Spioni de ocazie”; „Complet necunoscuţi”; „România sălbatică”; „Rondul de noapte”; „Ruxx”; „Străjerii Deltei”.

În secţiunea competiţiei oficiale au fost selecţionate 12 pelicule, între care figurează și două producţii românești: „Câmp de maci” (debutul în lungmetraj al regizorului Eugen Jebeleanu) și „Neidentificat” (regia Bogdan George Apetri).

Tot în competiţie intră „Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată” (propunerea Ungariei la Oscar 2021); „Vânătorul de balene” (debutul regizorului rus Philipp Yuryev); „Mere” (Grecia); „Norul roz” (Brazilia); „Pietricele” (India), „Asta-i viaţa” (Spania); „Marygoround” (Polonia).

Producţiile vor fi jurizate de Guillermo Arriaga (scenarist, scri­itor, Mexic), Katriel Schory (director executiv al Israel Film Fund), Scott Coffey și actriţa Maria Popistașu. Printre invitaţii de marcă se numără și Sergei Polunin, superstarul rebel al dansului.

În deschiderea oficială a TIFF 20, programată în 23 iulie, în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, de la ora 21:00, va putea fi urmărită comedia spaniolă „Dineu cu vecinii de sus”, semnată de Cesc Gay.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe