Newsflash

Delia Scripcariu


Profilaxia obezității prin promovarea unui stil de viață sănătos

de Delia Scripcariu - mai 24, 2023

Starea de sănătate a milioane de copii și adolescenți este afectată de suprapondere și obezitate, unele dintre cele mai frecvente boli cronice pediatrice.

Healing BookClub: Despre relaţiile toxice

de Delia Scripcariu - apr. 14, 2023

Extrem de complicate și greu de gestionat, relaţiile toxice sunt o provocare încă prezentă în ziua de astăzi. Despre mecanismul de la baza lor și calea spre vindecare s-a discutat recent la o nouă ediţie a Healing BookClub.

Mediciniștii ieșeni au talent

de Delia Scripcariu - apr. 14, 2023

Recent, Divizia de Cultură a Societăţii Studenţilor Mediciniști Iaşi (SSMI), în parteneriat cu Centrul Cultural „I. I. Mironescu”, a organizat spectacolul „Mediciniștii au talent”.

Eminescu, prezentat ca un personaj literar

de Delia Scripcariu - mar. 24, 2023

La Iași a avut loc prima ediţie din acest an a Conferinţelor UMF „Grigore T. Popa”. Cu această ocazie, dr. Florin Chirculescu a lansat un roman despre Mihai Eminescu.

Stomatologie și artă

de Delia Scripcariu - feb. 10, 2023

La Iași, a avut loc cea de-a doua ediţie a „Serii interclinice de stomatologie”. În cadrul evenimentului a fost prezentată și o cercetare care dezvăluie povești inedite din viaţa lui Mihai Eminescu.

Perspectivă holistică asupra sănătăţii mintale

de Delia Scripcariu - dec. 23, 2022

Profesioniști din Iași au pus bazele unui proiect care își propune să aducă o perspectivă holistică asupra sănătăţii mintale, prin prezentarea unor subiecte de interes și de actualitate.

Aniversări la Zilele UMF Iași

de Delia Scripcariu - dec. 16, 2022

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a celebrat, în perioada 7-9 decembrie, 143 de ani de excelenţă în educaţia medicală.

OBDIA-NET, un concept nou de integrare clinică

de Delia Scripcariu - nov. 21, 2022

Sistemul medical poate fi perfecționat, orice idee sau proiect având potențialul de a aduce o schimbare mereu binevenită pentru fiecare ramură sau specializare.

Însingurarea, discutată la „Joia la Mironescu”

de Delia Scripcariu - nov. 18, 2022

„Joia la Mironescu” devine din ce în ce mai provocatoare. Când afirm acest lucru, mă refer la cel de-al treilea eveniment – „Creierul însingurat” care a pus în discuţie însingurarea.

Creierul muzical

de Delia Scripcariu - nov. 3, 2022

Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a continuat seria evenimentelor bilunare „Joia la Mironescu”.

Literatura ca terapie - FILIT 2022

de Delia Scripcariu - nov. 2, 2022

În cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași 2022 (FILIT) a avut loc întâlnirea cu scriitoarele Laura Lindstedt și Monique Roffey, moderată de Ioana Geantă. 

Realităţi actuale dezbătute la FILIT 2022

de Delia Scripcariu - oct. 28, 2022

La data de 22 octombrie, la Centrul Cultural „I. I. Mironescu” al UMF Iași, a avut loc întâlnirea cu jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuţ. Evenimentul a fost moderat de dr. Richard Constantinescu.

Viziuni armonizate asupra vieţii

de Delia Scripcariu - oct. 21, 2022

La 13 octombrie s-a dat startul seriei de evenimente bilunare „Joia la Mironescu”, desfășurate sub egida Centrului Cultural „I.I. Mironescu” al UMF din Iași.

UMF Iași regândește evaluarea studenţilor

de Delia Scripcariu - oct. 14, 2022

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași dorește să implementeze o nouă metodă de evaluare a studenţilor, lansând recent procedura de achiziţie a unui soft dedicat evaluării prin itemi cu alegere multiplă*.

Teatru adaptat persoanelor cu dizabilităţi

de Delia Scripcariu - oct. 14, 2022

La Iași, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, a fost prezentat spectacolul incluziv „Închide ochii și ai să vezi mai bine”.

Incursiune în trecutul ieșean

de Delia Scripcariu - oct. 5, 2022

Evenimentul de lansare a proiectului cultural „Iași, ARTCODE II”, organizat de Societatea de Studii Istorice din România, a avut la 1 octombrie 2022.

Lucrare inedită prezentată la Iași

de Delia Scripcariu - oct. 5, 2022

Deschiderea proiectului „Reziliență”, realizat de Societatea de Studii Istorice din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, a avut loc la Iași, pe strada Lăpușneanu, în data de 2 octombrie.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe