Newsflash

Candid STOICA


Drame familiale la Teatrul Naţional

de Candid STOICA - feb. 9, 2024

La aproape un an de la premieră, Sala Mare a Teatrului Naţional era plină până la refuz la cea mai recentă realizare a regizorului Radu Afrim – Repetiţie pentru o lume mai bună.

Reflecţie și voie bună la Teatrul Evreiesc

de Candid STOICA - ian. 12, 2024

Valorificând spectacular una dintre creaţiile marelui Șalom Aleihem, Teatrul Evreiesc de Stat din București demonostrează că știe să întreţină viu umorul evreiesc.

Teatrul de Comedie – O aniversare confiscată!

de Candid STOICA - ian. 6, 2024

Aseară, 5 ianuarie 2024, Teatrul de Comedie a împlinit frumoasa vârstă de 63 de ani. N-a fost o aniversare, a fost o confiscare.

De la clasic la modern în hohote de râs

de Candid STOICA - dec. 1, 2023

Scriu de peste 10 ani cronică teatrală, dar n-am mai râs atât de mult la un spectacol ca la cel regizat de Alexandru Nagy, O noapte furtunoasă.

Spectacol original la Teatrul Evreiesc

de Candid STOICA - nov. 24, 2023

La Teatrul Evreiesc de Stat a avut loc premiera spectacolului „Sidy Thal”, realizat în colaborare cu Teatrul German de Stat din Timișoara. Un spectacol original, dedicat artistei Sidy Thal, una din vedetele teatrului evreiesc.

Rona Hartner, o artistă exuberantă

de Candid STOICA - nov. 23, 2023

Ne-a părăsit la numai 50 de ani, în urma unei boli nemiloase – pe care la un moment dat a avut iluzia că învins-o – , o artistă extrem de ambițioasă, Rona Hartner.

Premieră absolută la Teatrul Naţional din București

de Candid STOICA - nov. 3, 2023

Teatrul Naţional din București se poate lăuda cu o premieră absolută, Gertrude de Radu F. Alexandru, și cu revenirea pe scena sa, după 11 ani, a unui mare regizor, Silviu Purcărete.

Un spectacol actual la Teatrul Dramaturgilor

de Candid STOICA - oct. 13, 2023

Piesa „Plicul”, scrisă de Liviu Rebreanu în 1923 despre realitatea dintr-un oraș de provincie, privită la început cu neîncredere și reţinere, a avut un succes permanent.

Dramă și comedie pe scena TNB

de Candid STOICA - sept. 22, 2023

Teatrul Naţional din București găzduiește spectacolul independent „Călugăriţa feministă și Misoginul modernist”.

Dramatism și artă la TNB

de Candid STOICA - sept. 8, 2023

Teatrul Naţional găzduiește spectacolul Oscar și Tanti Roz, regizat de Chris Simion-Mercurian, într-un decor destul de complicat, semnat de Adina Mastalier.

Vară, concedii, repertorii

de Candid STOICA - aug. 11, 2023

Teatrele stipendiate de la bugetul de stat au tras cortina! E marea vacanţă! Artiștii de toate categoriile își încarcă bateriile pentru stagiunea care va urma. Repertoriile sunt lăsate în mâna regizorilor.

Dramaturgia pierde un om de valoare

de Candid STOICA - aug. 4, 2023

A plecat dintre noi, după o boală necruţătoare, dramaturgul, comediograful, scenaristul, romancierul, producătorul Adrian Lustig (n. 1953).

O piesă românească resuscitată

de Candid STOICA - iul. 21, 2023

Teatrul Naţional din București găzduiește spectacolul independent „Bătrâna și hoţul”, în regia actorului și regizorului moldovean (născut la Chișinău) Radu Ghilaș.

Julieta fără Romeo la... Odeon

de Candid STOICA - iul. 14, 2023

Spectacolul semnat de Bogdan Theodor Olteanu (text și regie) și Alexandru Alex Mircioi (text) este un fel de parafrază a trei personaje celebre shakespeariene – Julieta, Mama, Doica.

Între realitate și visare

de Candid STOICA - iul. 7, 2023

Spectacolul cu care Teatrul Nottara își încheie stagiunea, Mama, realizat de Cristi Juncu după piesa dramaturgului francez Florian Zeller (printre altele, și autorul piesei „Tatăl”), are ca temă principală singurătatea.

Între mit și realitate

de Candid STOICA - iun. 30, 2023

Spectacolul „Neliniște” spune povestea unor autori care își creează nu numai lucrările, ci și propriul mit.

Mărturii terifiante la TNB

de Candid STOICA - iun. 16, 2023

Teatrul Naţional din București propune un spectacol marcant, menit să reamintească suferinţele pe care le-a îndurat Lena Constante în cei 12 ani de detenţie în închisorile comuniste.

Povestea unui Don Juan modern

de Candid STOICA - iun. 9, 2023

Spectacolul „Don Juan”, găzduit de Teatrul Naţional din București, este readus în faţa publicului într-o adaptare nouă, potrivită timpurilor pe care le trăim.

Un one-man show onest la TNB

de Candid STOICA - mai 26, 2023

Spectacolul „Freak Show vol. 2”, găzduit de Teatrul Naţional București, ne prezintă un actor inteligent, ajuns la maturitate artistică.

Un altfel de Caragiale

de Candid STOICA - mai 12, 2023

Teatrul Naţional din București prezintă spectacolul „Caragiale altfel”. Un one-man show, având la bază texte mai puţin cunoscute ale marelui scriitor român.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe