Joi, 19 Decembrie 2024 a avut loc în sala Teatrului Evreiesc, din București, spectacolul de decernare a premiilor revistei de cultură teatrală „Rinocerul”.
În copilărie Moș Crăciun nu m-a vizitat deloc. Dar cu Moș Crăciun, cel din poveste, m-am întâlnit mult mai târziu, în calitate de interpret.
Încă o zi de doliu în lumea teatrului românesc. Ne-a părăsit un actor remarcabil de teatru, film și de televiziune: Mircea Diaconu.
Duminică, 10 noiembrie a.c., la sediul Teatrului de Comedie, din strada Sf. Dumitru, a avut loc ceremonia de dezvelire a monumentului dedicat actorului Vladimir Găitan, dispărut dintre noi în anul 2020.
Teatrul Naţional găzduiește spectacolul independent Peretele. Regizat de Lia Bugnar, acesta este, în ultimă instanţă, și un fel de comedie muzicală, dar și o... dramoletă.
Spectacolul „Fluturi, Fluturi”, în regia lui Toma Hogea, găzduit de Teatrul Național din București, este unul deosebit de atractiv și de mare calitate artistică.
A plecat dintre noi spre alte zări, după o lungă și grea suferință, Ileana Cârstea Simion, actriță, regizoare de spectacole pentru copii și o excelentă profesoară de vorbire scenică.
Luna trecută, marele actor, regizor, caricaturist, grafician și... scriitor, Horaţiu Mălăele a împlinit o frumoasă vârstă, înţesată cu multiple și excelente realizări cu care, pe drept cuvânt, se poate mândri.
Spectacolul „Și cu pisica ce aţi făcut?” de Lia Bugnar propune unele răsturnări de situație surprinzătoare. Jocul actorilor este unul fără cusur, fiind un spectacol care merită văzut.
A plecat dintre noi actrița Ileana Stana-Ionescu, o actriță unică, extrem de talentată.
Dincolo de text, destul de modest de altfel, premiera Teatrului Bulandra trăiește intens prin creaţiile tuturor actorilor, care au găsit mijloace artistice deosebite de a le reliefa.
Luni, 27 mai a.c., la Teatrul Naţional din București a avut loc cea de-a 32-a ediţie a Galelor UNITER. Spectacolul acestei Gale a fost realizat de regizorul Bobi Pricop, într-un cadru scenografic creat de Cosmin Florea.
Denis Dinulescu a plecat dintre noi surprinzător, așa cum a trăit. Imprevizibil! Cine l-a cunoscut și i-a apreciat umorul a spus despre el că era cel mai dotat scriitor al generaţiei sale.
Anul acesta se împlinesc zece ani de când Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, doi actori talentaţi și îndrăzneţi, joacă pe una dintre scenele Teatrului Naţional spectacolul „Anonimul Veneţian”.
După premiera mondială de la Residenztheater din München (1890), Hedda Gabler a devenit o piesă jucată intens de mai toate teatrele mari europene.
Tudor Chirilă posedă arta de a povesti fără teama că ar putea plictisi. Timp de oră și jumătate, în spectacolul „Visul American”, el povestește întâmplări, uneori dure, chiar cinice.
Cine nu-l știe pe Iurie Darie? Talentat, frumos, carismatic, inteligent, toate aceste daruri dumnezeiești au făcut din el o personalitate artistică de netăgăduit.
La aproape un an de la premieră, Sala Mare a Teatrului Naţional era plină până la refuz la cea mai recentă realizare a regizorului Radu Afrim – Repetiţie pentru o lume mai bună.
Valorificând spectacular una dintre creaţiile marelui Șalom Aleihem, Teatrul Evreiesc de Stat din București demonostrează că știe să întreţină viu umorul evreiesc.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe