Newsflash
Cultură

Un spectacol longeviv: Anonimul Veneţian

de Candid STOICA - mai 17 2024
Un spectacol longeviv: Anonimul Veneţian

Anul acesta se împlinesc zece ani de când Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, doi actori talentaţi și îndrăzneţi, joacă pe una dintre scenele Teatrului Naţional spectacolul „Anonimul Veneţian”.

Anul acesta se împlinesc zece ani de când Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, doi actori talentaţi și îndrăzneţi, joacă pe una dintre scenele Teatrului Naţional scenariul care a stat la baza filmului cu același nume – Anonimul Veneţian, produs în urmă cu 54 de ani. Personajele principale din peliculă sunt interpretate de doi actori celebri: Florinda Bolkan și Tony Musante. Personajele, doi oameni căsătoriţi, dar despărţiţi, se întâlnesc la Veneţia, după zece ani, orașul unde s-au cunoscut și au trăit o dragoste pasională.

Într-un decor ce vrea să ne amintească de cheiurile Veneţiei – semnat de Florilena Popescu Fărcășanu –, Ea îl așteaptă nervoasă și frământată pe El, care întârzie. Când apare, încep reproșurile și acuzaţiile reciproce. Cei doi actori le susţin într-un ritm când mai trepidant, când mai lent, desfășurând o gamă largă de stări sufletești și sentimente oferite generos de scenariul lui  Giuseppe Berto.  

Chiar dacă nu au aura celebrilor lor confraţi, Ilinca Goia și Ioan  Andrei Ionescu se implică profund, cu talentul pe care îl au, în această dramă sentimentală, ușor romantică. Spectacolul este produs de Centrul de Cercetare și Creaţie Teatrală „Ion Sava” și a fost coordonat de Ion Caramitru, asistat de Patricia  Katona. În aranjamentele muzicale, realizate de Vasile Manta, se aude obsedant celebrul „Adagio” din concertul pentru oboi și coarde compus de Alessandro Marcello, devenit 
celebru odată cu filmul.
 


Notă autor:

Foto: Tudor Predescu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe