Newsflash
OPINII

Am terminat UMF, acum ce fac?

de Dr. Rareș Jugănaru - apr. 7 2023
Am terminat UMF, acum ce fac?

Începem o rubrică nouă, menită să vină atât în ajutorul medicilor stomatologi, cât și al studenţilor din anul terminal de Stomatologie.

Sunt medic dentist și administrator al propriului cabinet medical, finanţat din fonduri europene. Povestea mea profesională a început încă din copilărie, când răspunsul la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” era, invariabil, „Stomatolog”.

Rareș Jugănaru
Dr. Rareș Jugănaru

Am absolvit Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinţe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, promoţia 2022. În urma acestei experienţe am luat decizia de a-mi pune fundaţia propriei povești pe plan profesional.

Încă din timpul anilor preclinici, am avut contact sistematic cu latura clinică a acestei profesii. Consider că stomatologia este, prin excelenţă, practică. Cazuistica la care m-am expus timpuriu a fost vastă, uneori copleșitoare pentru bagajul de cunoștinte ale unui student ce abia învăţa, la vremea aceea, bazele stomatologiei.

În tot acest timp, după nopţi nedormite, întrebări și curiozităţi ce au nuanţat cazurile clinice întâlnite, mi-am păstrat încrederea că aceste linii directoare se vor întâlni curând. Lucru ce s-a și întâmplat. Perseverenţa și buna-credinţă și-au spus cuvântul. Aceste linii directoare s-au unit, creând imaginea de ansamblu a medicinei dentare, un tablou perfect.

Sunt de părere că fiecare medic dentist trebuie să-și dezvolte aptitudinea de promovare a propriei imagini. În zilele de azi, „social media” are atuul de a transforma orice domeniu într-unul prietenos și accesibil.

Este valabil și pentru medicină. Prin intermediul acestei platforme, cunoștinţele medicale și rezultatele clinice au șansa de a ajunge la pacienţi mult mai rapid. Nu reprezintă o noutate faptul că, după cum putem observa în mediul online, inclusiv în România, numărul publicaţiilor ce abordează cazuri medicale a crescut simţitor.

Acest lucru oferă posibilitatea, atât mie, cât și oricui altcuiva, de a asimila noi cunoștinte din variatele ramuri medicale printr-un simplu „click”. Putem chiar vorbi despre o veritabilă „punte online” între medic și pacient.

Informaţii utile pentru practician

Care este rolul meu în toate acestea? Intenţia mea este să ofer o mână de ajutor tuturor celor care se regăsesc, poate, copleșiţi de emoţii și de necunoscut, pășind în lumea medicală, ajutor ce va lua forma unei serii de articole. Voi aborda riguros experienţa personală încă de la primii pași ai înfiinţării unei firme până la momentul în care cabinetul primește avizul de funcţionare. Pe scurt, voi răspunde la întrebările cardinale ale businessului, printre care:

  • Care este documentaţia necesară pentru a înfiinţa un cabinet medical?
  • Cum accesăm fondurile europene?
  • Care este reţeta market­ingului medical?

Vă invit să descoperiţi o perspectivă tânără și ambiţioasă cu ajutorul căreia mi-am croit propriul drum în lumea competitivă a domeniului medical.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe