La persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID care fac totuși infecția nu există o afectare pulmonară, afirmă directorul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș din Timișoara.
Specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au explicat care sunt diferențele, din punct de vedere imagistic, între plămânii pacienților care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 și plâmânii unei persoane nevaccinate împotriva acestei boli.
„Am observat o diferenta insemnata, din punct de vedere imagistic, intre plamanii unui pacient vaccinat impotriva SARS CoV 2 si cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la suta dintre persoanele vaccinate, care fac totusi o infectie COVID-19, nu exista o afectare pulmonara, in timp ce in cazul bolnavilor nevaccinati incepe de la 30-40 la suta si poate creste, intr-un interval extrem de scurt, uneori chiar si de cateva ore, pana la 70-80, si chiar 85 la suta. Nu de putine ori, din pacate, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viata. Singura solutie este vaccinarea”, spune S.L dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara, potrivit unui scurt filmuleț postat pe pagina oficială a unității sanitare.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe