Newsflash
Știri

Primăria Timişoara va prelua Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

de Dorina Novac - dec. 27 2022
Primăria Timişoara va prelua Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunțat că municipalitatea este pregătită să preia o nouă unitate de sănătate în administrare, respectiv, Spitalul CFR, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor.

Dominic Fritz

„Este o instituţie cu o lungă tradiţie medicală, cu buni specialişti, aşa că atunci când Ministerul Transporturilor ne-a întrebat dacă vrem să-l preluăm, răspunsul a fost da. Avem planuri de modernizare cu acest spital, aşa cum facem cu tot sectorul medical local care se află în administrarea Primăriei. Anul acesta am învestit 46 de milioane de lei în sistemul de sănătate local şi am depus proiecte pe fonduri europene pentru aproape 900 milioane lei. La Spitalul Victor Babeş avem în construcţie un centru modern de recuperare pulmonară, la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu finalizăm noul edificiu şi ne zbatem să obţinem finanţare prin PNRR pentru dotare. La Spitalul Municipal, lucrăm la două noi clinici (ORL şi Balneo, n.r.), avem proiect depus pentru modernizarea Clinicilor Noi şi zilele trecute am depus la Bucureşti cererea de finanţare pentru o nouă maternitate, un spital de peste 800 de milioane de lei”, a declarat Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara este unul public, clinic universitar, organizat pavilionar şi funcţionează momentan în subordinea Ministerului Transporturilor.

Acesta se finanţează din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continuă şi 14 paturi spitalizare de zi.

Spitalul CFR acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în mai multe specialităţi, precum: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie - imagistică medicală.

De asemenea, în această lună a fost demarată reabilitarea clădirii în care funcţionează secţiile de Oftalmologie şi ORL ale acestui spital.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe