În fiecare an, la 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.
Din păcate, statisticile arată că 10 milioane de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului, potrivit site-ului oficial www.worldcancerday.org. Acest număr uriaș înseamnă mai multe victime decât cele ale HIV/SIDA, malariei și tuberculozei la un loc.
Experții estimează că până în anul 2030, decesele cauzate de cancer vor crește până la 13 milioane. De aceea, experții trag un semnal de alarmă și subliniază că trebuie să acționăm acum în ceea ce privește lupta împotriva cancerului.
Potrivit sursei citate, mai bine de o treime dintre cazurile de cancer pot fi prevenite. O altă treime din totalul de cazuri pot fi cancere vindecabile dacă boala este detectată precoce și tratată corespunzător.
Astfel, prin implementarea unor strategii optime, care folosesc resursele corespunzătoare în direcția prevenției, depistării precoce și tratamentului timpuriu, ar putea fi salvate în fiecare an până la 3,7 milioane de vieți.
Experții de la nivel mondial subliniază același lucru: că detectarea precoce a cancerului este unul dintre cele mai puternice moduri prin care pot fi salvate viețile omenești. Însă există atât de multe cancere diferite, încât și simptomele acestor boli sunt variate.
Mai jos sunt explicate semnele și simptomele ce pot să apară în cazul unui cancer, conform unui infografic realizat de www.worldcancerday.org:
Experții ne reamintesc că există câteva măsuri care ajută la reducerea riscului de a dezvolta unele forme de cancer:
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe