Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un elev de 14 ani din SUA a inventat săpunul care „spală” cancerul de piele

de Magdalena Tănăsescu - nov. 27 2023
Un elev de 14 ani din SUA a inventat săpunul care „spală” cancerul de piele

Pentru invenția sa, adolescentul a fost premiat în cadrul competiției anuale Young Scientist's Challenge, prin care copiii și tinerii sunt încurajați să dezvolte soluții la problemele de zi cu zi ale oamenilor.

Potrivit articolului publicat în Science Alert, săpunul transferă medicamente prin piele, care mai apoi activează sistemul imunitar al corpului pentru a lupta împotriva cancerului de piele.

 

Substanța principală din săpun este imidazoquinoline, folosită deja în tratarea infecțiilor fungice, acneei și a negilor. Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din SUA a aprobat deja substanța pentru tratamentul carcinomului bazocelular. 

Adolescentul Heman Bekele a declarat pentru MPR News că interesul său pentru știință a început de la o vârstă fragedă. El susține că a creat acest săpun din ingrediente ieftine și accesibile pentru a fi folosit de cât mai multă lume.

În etapele următoare, invenția tânărului are nevoie de certificarea FDA, urmată de un brevet provizoriu pentru noul săpun. Adolescentul speră că produsul va ajunge pe piață până în 2025, iar premiul de 25.000 de dolari va ajuta la finanțarea dezvoltării produselor și a educației sale viitoare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe