Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Tratarea incontinenţei urinare

de Florentina Ionescu - sept. 1 2023
Tratarea incontinenţei urinare

Recent, FDA a acordat aprobarea de novo pentru un dispozitiv neuromodulator destinat pacienţilor cu incontinenţă urinară prin imperiozitate.

Anunţul a fost făcut la 17 august a.c. de compania producătoare.

 Intitulat Revi, acesta este un sistem ce are la bază neuromodularea, scopul său fiind de a reduce numărul episoadelor de incontinenţă urinară. Este un dispozitiv mic, fără baterii, care poate fi implantat în apropierea gleznei, în cadrul unei proceduri minim invazive, în ambulatoriu. 

Când este activat, aparatul stimulează nervul tibial posterior pentru a reduce imperiozitatea micţională și incontinenţa asociată. Utilizatorii pot activa aparatul de două ori pe zi, în funcţie de nevoi. Aparatul măsoară 3 cm în lungime și 3 mm în diametru și este destinat persoanelor de ambele sexe.


Surse articol:
https://www.massdevice.com/fda-de-novo-bluewind-medical-neuromod-urinary-incontinence/
https://www.prnewswire.com/news-releases/bluewind-medicals-revi-system-secures-us-fda-de-novo-classification-grant-for-the-treatment-of-urgency-incontinence-301903199.html
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe