Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Cel mai mic sistem pentru stimularea cerebrală profundă

de Florentina Ionescu - feb. 9 2024
Cel mai mic sistem pentru stimularea cerebrală profundă

Anul 2024 vine cu o noutate interesantă în domeniul tehnologiilor medicale cu dimensiuni din ce în ce mai reduse – a fost creat cel mai mic sistem reîncărcabil destinat stimulării cerebrale profunde (SCP).

Compania Abbott a anunţat, la 25 ianuarie a.c., că a primit aprobare din partea FDA pentru a-și lansa un nou sistem pentru SCP. Acesta se numește Liberta RC și reprezintă un aparat de dimensiuni reduse, reîncărcabil (de aici și acronimul RC, „ReChargeable”). Dispozitivul permite programarea la distanţă pentru a trata persoanele cu tulburări de comportament motor. Reprezentanţii companiei spun că, pentru majoritatea utilizatorilor, sunt necesare doar zece sesiuni de reîncărcare pe an. 

Aparatul are înălţimea și lăţimea cadranului unui smartwatch. Acesta este cu aproximativ 31% mai mic decât alte dispozitive implantabile reîncărcabile pentru SCP folosite în mod frecvent în Statele Unite. Utilizatorii pot controla sistemul Liberta RC de pe un controller furnizat de Abbott sau prin intermediul unui dispozitiv securizat, compatibil cu sistemul iOS. Dacă vorbim de condiţiile standard de folosire, sistemul necesită reîncărcarea bateriei la fiecare 37 de zile. În acest scop se folosește un încărcător fără fir care este așezat deasupra dispozitivului. 


Notă autor:

https://www.massdevice.com/fda-approves-abbott-liberta-dbs-system/details/examining-diabetes-with-a-skin-scanner-and-ai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe