Newsflash
Știri

Un an de la primul caz de COVID-19 din România

de Dorina Novac - feb. 26 2021
Un an de la primul caz de COVID-19 din România

În urmă cu un an, la 26 februarie 2020, a fost confirmat primul caz de COVID-19 în România.

A trecut un an de când a fost diagnosticat primul român infectat cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un tânăr din județul Gorj care intrase în contact cu un italian diagnosticat cu această boală. 

primul caz covid
Sursă imagine: Pixabay

Pacientul a fost preluat de un echipaj de la ISU Dolj și transportat cu o autospecială la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Acesta se afla în stare bună de sănătate și nu prezenta simptome.

Citește și: Care este starea bărbatului din Gorj confirmat cu COVID-19

„Suntem din păcate în măsură să vă anunțăm că în urma testării persoanelor din județul Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz de infectare cu coronavirus. Este un bărbat dintr-o localitate din Gorj. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm”, a declarat, cu un an în urmă, ministrul Sănătății de atunci, Victor Costache.

Până joi, 25 februarie 2021, pe teritoriul României au fost confirmate 791.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 20.167 de persoane decedate.

De la debutul pandemiei, 733.616 persoane au fost declarate vindecate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe