Newsflash
Știri

Trei persoane repatriate din Africa de Sud, confirmate cu COVID

de Dorina Novac - dec. 2 2021
Trei persoane repatriate din Africa de Sud, confirmate cu COVID

Un jucător al echipei de rugby Ştiinţa Baia Mare şi alte două persoane, care au ajuns în ţară cu avionul care a repatriat românii din Africa de Sud, au fost confirmate miercuri cu COVID-19.

Ministerul Sănătății a informat că cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

omicron

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic.

Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă joi pentru secvențiere la Institutul Național de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” București.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost confirmate pozitiv alte 2 persoane din același avion.

Este vorba despre două persoane care au fost depistate pozitiv pe aeroportul Otopeni. Acestea se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență Vaslui și Brașov.

„Referitor la persoanele repatraite din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit miercuri, 1 decembrie 2021”, informează sursa citată.

Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe