Newsflash
Internaționale

OMS: numărul deceselor de COVID-19 scade peste tot, mai puțin în Europa

de Florentina Ionescu - nov. 11 2021
OMS: numărul deceselor de COVID-19 scade peste tot, mai puțin în Europa

Organizația Mondială a Sănătății a raportat miercuri că numărul deceselor cauzate de infecția cu coronavirus a crescut cu până la 10% în Europa în ultima săptămână.

Această constatare înseamnă că Europa este singura regiune din lume în care atât numărul de cazuri de COVID-19, cât și numărul de decese cauzate de COVID sunt în continuare în creștere.

vaccin covid-19 novavax discutii comisia europeana

Aceasta a fost a șasea săptămână consecutivă în care transmiterea virusului a crescut pe teritoriul continentului european, scrie The Associated Press

În raportul săptămânal despre pandemie, OMS a declarat că au fost aproape 3,1 milioane de cazuri noi la nivel global, însemnând o creștere de aproape 1% față de săptămâna anterioară. Aproape două treimi dintre infecțiile cu coronavirusul SARS-CoV-2, adică 1,9 milioane, au fost înregistrate în Europa, unde proporția cazurilor a crescut cu până la 7%.

Sursa citată menționează că țările cu cele mai mari cifre în privința cazurilor noi de COVID-19 au fost: Statele Unite, Rusia, Marea Britanie, Turcia și Germania. Numărul săptămânal de decese cauzate de COVID-19 a scăzut cu aproape 4% la nivel mondial și a intrat în declin în fiecare regiune, cu excepția Europei.

Dintre cele 61 de țări care sunt incluse în regiunea europeană a OMS, regiune care include Rusia și se întinde până la Asia Centrală, 42% au raportat creșteri subite ale numărului de cazuri cu cel puțin 10% în ultima săptămână.

În cele două Americi, reprezentanții OMS au declarat că numărul cazurilor noi înregistrate săptămânal a scăzut cu până la 5%, iar numărul deceselor de COVID-19 a scăzut cu până la 14%. 

Oficialii OMS: „Europa este epicentrul pandemiei, în ciuda vaccinurilor” 

Reamintim că Dr. Hans Kluge, directorul OMS Europa, a declarat săptămâna trecută că Europa a fost încă o dată „în epicentrul pandemiei”. El a avertizat că dacă nu se vor lua mai multe măsuri pentru a stopa pandemia de COVID-19, regiunea europeană ar putea să se confrunte cu încă 500.000 de decese până în luna februarie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe