Newsflash
Dosar

Primul caz de coronavirus confirmat oficial în România

de Dr. Laura Davidescu - feb. 27 2020
Primul caz de coronavirus confirmat oficial în România

Miercuri, 26 februarie 2020, la ora 23.00, ministrul Sănătății a confirmat, într-o conferință de presă, primul caz de coronavirus confirmat oficial în România (video)

Este vorba despre o persoană din județul Gorj, contact al italianului deja aflat în carantină în țara sa, pe care gorjeanul l-a acompaniat la vânătoare, după cum a anunțat ministrul interimar al Sănătății, dr. Victor Costache într-o conferință de presă.

Un echipaj de la ISU Dolj a preluat în cursul nopții pacientul și l-a transportat în Capitală cu o autospecială, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Pacientul se află în stare bună de sănătate, nu este simptomatic.

Conform declarațiilor secretarului de stat Raed Arafat, alte șapte persoane care locuiesc în aceeași casă cu bărbatul contaminat vor intra în carantină la domiciliu, sub pază. Primele teste efectuate au ieșit negative, dar acestea vor fi repetate. Ancheta epidemiologică va continua.

Autoritățile au mai anunțat și că în cursul zilei de joi, 27 februarie, urmează să fie pusă în funcțiune o linie telefonică dedicată, unde se pot obține informații despre coronavirus.


Notă autor:

sursa video - Facebook / sursa foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe