Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  PROIECTE  »  Dosar

Primul caz de coronavirus confirmat oficial în România

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu joi, 27 februarie 2020, ora 05:37

Miercuri, 26 februarie 2020, la ora 23.00, ministrul Sănătății a confirmat, într-o conferință de presă, primul caz de coronavirus confirmat oficial în România (video)

Este vorba despre o persoană din județul Gorj, contact al italianului deja aflat în carantină în țara sa, pe care gorjeanul l-a acompaniat la vânătoare, după cum a anunțat ministrul interimar al Sănătății, dr. Victor Costache într-o conferință de presă.

Un echipaj de la ISU Dolj a preluat în cursul nopții pacientul și l-a transportat în Capitală cu o autospecială, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Pacientul se află în stare bună de sănătate, nu este simptomatic.

Conform declarațiilor secretarului de stat Raed Arafat, alte șapte persoane care locuiesc în aceeași casă cu bărbatul contaminat vor intra în carantină la domiciliu, sub pază. Primele teste efectuate au ieșit negative, dar acestea vor fi repetate. Ancheta epidemiologică va continua.

Autoritățile au mai anunțat și că în cursul zilei de joi, 27 februarie, urmează să fie pusă în funcțiune o linie telefonică dedicată, unde se pot obține informații despre coronavirus.

sursa video - Facebook / sursa foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.