Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UPDATE: Care este starea bărbatului din Gorj confirmat cu COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 27 februarie 2020, ora 11:04

Recent, ministrul Sănătății, Victor Costache, a dat publicității detalii despre primul caz de coronavirus confirmat oficial în România. Autoritățile au dat câteva detalii și despre starea lui de sănătate.

UPDATE 28 februarie

Potrivit buletinului informativ de astăzi, emis de Grupul de Comunicare Strategică de la noi din țară, starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19) și aflat în carantină la Institutul „Matei Balș” din București este bună. În continuare el nu prezintă simptome caracteristice infectării cu acest virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total de restul pacienților din unitatea medicală.

În România, până acum, este confirmat un singur caz de infectare cu noul coronavirus, pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative, anunță experții din Grupul de Comunicare Strategică. În acest moment, 182 de persoane se află în carantină la noi în țară, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

pacient roman confirmat coronavirus

Bărbatul despre care este vorba este originar din județul Gorj. El a fost depistat pozitiv cu infecția cu noul coronavirus (boală numită de experți COVID-19). Aseară el a ajuns la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, din București. 

Transportul bărbatului s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat noul coronavirus a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj, dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului. 

Citește și: Primul caz de coronavirus confirmat oficial în România

În timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară). El a fost predat personalului Institutului „Matei Balș” și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

informare

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Sănătății, bărbatul este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. El este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

Totodată, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: pacienti coronavirus decese coronavirus cazuri coronavirus noul coronavirus coronavirus din China coronavirus barbat coronavirus caz confirmat coronavirus coronavirus romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC