Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militar „Cantacuzino” a găzduit cursul de pregătire profesională continuă „Supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene invazive”.
În perioada 5-7 iulie a.c., Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militar „Cantacuzino” a găzduit cursul de pregătire profesională continuă „Supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene invazive: septicemii, meningite, infecții articulare.
Cursul este o activitate importantă prevăzută în cadrul Planului Sectorial de Cercetare Dezvoltare și are ca principal obiectiv „Dezvoltarea rețelei militare de supraveghere și răspuns pentru agenții biologici infecțioși” (acronim EMERGENT), precizează reprezentanții instituției pe o rețea socială.
Cursanții au fost medici de diferite specializări: medicină de laborator, microbiologie clinică, boli infecțioase, epidemiologie, medici din spitalele militare din țară, precum și din Institutul „Cantacuzino”. Cursul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 18 EMC (Educație Medicală Continuă).
„Scopul acestei activități didactice a fost prezentarea metodologiilor privind supravegherea microbiologică a infecțiilor bacteriene invazive: descrierea algoritmilor de diagnostic microbiologic actualizați în infecțiile invazive determinate de agenți patogeni bacterieni (Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Enterococcus, Clostridoides difficile, Pseudomonas, Acinetobacter, Klebsiella, Escherichia coli)”, au explicat inițiatorii acestui demers.
În virtutea tradiției moștenite de la profesorul fondator, Ion Cantacuzino, școala cantacuzinistă s-a preocupat permanent de instruirea continuă a medicilor specialiști din țară și nu numai, prin cursuri de perfecționare susținute de personal de înaltă calificare din cadrul institutului, se arată în încheiere.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe