Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Bani europeni pentru formarea doctoranzilor

de Florentina Ionescu - mai 30 2024
Bani europeni pentru formarea doctoranzilor

Programul Orizont Europa oferă 608,6 milioane de euro pentru formarea doctoranzilor în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie.

Comisia Europeană a anunțat ieri, 29 mai, o nouă cerere de propuneri pentru rețele doctorale în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), care face parte din programul UE pentru cercetare și inovare Orizont Europa. 

Finanțarea în valoare de 608,6 milioane de euro va sprijini consorțiile de organizații pentru recrutarea și formarea de doctoranzi, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Cererea de propuneri face parte din sprijinul de 1,25 miliarde de euro pe care programul Orizont Europa îl va acorda anul acesta pentru cercetare în cadrul MSCA, anunțat în aprilie. Se preconizează că aceasta va finanța 160 de programe doctorale care acoperă mai multe domenii științifice, cu un puternic accent pe cooperarea interdisciplinară, internațională și intersectorială. 

Aceste doctorate vor oferi oportunități de locuri de muncă, de formare și de dezvoltare a competențelor unui număr de aproximativ 2.400 de cercetători. Programul le va permite să dobândească competențe legate de inovare și stimulându-le capacitatea de inserție profesională pe termen lung. 

„Prin intermediul rețelelor doctorale din cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, programul Orizont Europa sporește calitatea educației doctorale din Europa și din întreaga lume. Aceste rețele inovatoare le oferă cercetătorilor competențe transferabile, îmbogățindu-le oportunitățile de carieră și sporindu-le conexiunile internaționale. Încurajez organizațiile din toate sectoarele să depună cereri și să construiască parteneriate strategice pentru a atrage talentele de vârf din domeniul cercetării de care avem nevoie în Europa”, a declarat Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat. 

Această schemă include stimulente specifice pentru dezvoltarea de doctorate comune, oferind programe integrate de formare în sinergie cu obiectivele proiectului de diplomă europeană. De asemenea, oferă stimulente pentru dezvoltarea unor doctorate industriale care să formeze cercetători și să dezvolte competențele acestora în afara mediului academic, în special în industrie, în întreprinderi și în sectorul public. 

Rețelele doctorale sunt implementate prin parteneriate între organizații, atât din mediul academic, cât și din afara acestuia, care beneficiază de pe urma acestei scheme prin atragerea de talente, sporirea vizibilității lor globale și promovarea legăturilor lor internaționale cu alte sectoare. Termenul de depunere a propunerilor este 27 noiembrie 2024.

Mai multe informații, precum și îndrumări pentru depunerea propunerilor sunt disponibile aici. Solicitanții potențiali pot participa, de asemenea, la o zi de informare virtuală specială, pe data de 7 iunie 2024.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe