Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Start-up românesc, premiat într-o competiție globală

Viața Medicală
L. Budin marţi, 5 octombrie 2021, ora 17:39

Startup-ul românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, a fost premiat într-o competiție globală pentru soluții care susțin îmbătrânirea sănătoasă.

EIT Health, unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației în sănătate, anunță că startup-ul românesc .lumen (Dotlumen S.R.L.) care produce ochelari pentru nevăzători, este unul dintre cei 21 de câștigători ai rudei inaugurale a premiilor Healthy Longevity Catalyst Awards. Premiile fac parte din Healthy Longevity Global Competition, o competiție globală, multianuală, care premiază soluțiile novatoare dezvoltate pentru susținerea îmbătrânirii sănătoase, se arată într-un comunicat. 

Lumen

În urma rundei, fiecare dintre cele 21 de startup-uri câștigătoare a primit un Premiu Catalyst și o finanțare în valoare de până la 50.000 de euro, pentru dezvoltarea produsului sau a serviciilor oferite.

Startup-ul românesc produce ochelari cu tehnologie AI (inteligență artificială), pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze.

Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de câinii-ghid.

Fondată de Academia Națională de Medicină din Statele Unite ale Americii, competiția Healthy Longevity Global Competition se desfășoară de doi ani și face încurajează echipe și profesioniști din diverse domenii precum știință, medicină, tehnologie, finanțe sau științe sociale, ca să-și înscrie ideile inovatoare.

Competiția este structurată pe trei niveluri de premiere: prima etapă - Catalyst Awards, a doua etapă - Accelerator Award și a treia etapă, Grand Prize.

EIT Health administrează și finanțează Catalyst Awards, participând la prima etapă a competiției globale ce vizează găsirea de soluții imediate pentru combaterea efectelor îmbătrânirii în întrega lume.

Etichete: start-up romanesc premiat competitie globala solutii pentru imbatranire sanatoasa EIT Health

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.