Newsflash
Știri

Secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale SUUB, dotate cu aparatură medicală

de Florentina Ionescu - mar. 28 2023
Secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale SUUB, dotate cu aparatură medicală

Dotarea Secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și de Neonatologie ale Spitalului Universitar de Urgență București a fost anunțată recent.

Cu ocazia dotării celor două secții, astăzi a avut loc o conferință de presă. Organizația Salvați Copiii susține Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) cu echipamente performante în valoare de 178.500 de euro: un ecograf, un aparat de mixare soluții parenterale și o hotă cu flux laminar, se arată într-o invitație transmisă redacției. 

bebelusi rata fertilitate ue statistici eurostat

Investigație salvatoare pentru mamă și făt

Ecografia reprezintă un instrument de bază în urmărirea unei sarcini, fiind sigur și fără efecte adverse. Această investigație poate fi salvatoare atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Scopul ecografiei în sarcină pornește de la confirmarea sarcinii, identificarea unor complicații precoce precum suspiciunea unei sarcini extrauterine sau a unui risc de avort spontan, identificarea unor riscuri asociate cu prognostic matern și fetal nefavorabil până la ridicarea unor suspiciuni de malformații fetale.

Aparatul de mixare a soluțiilor parenterale este un sistem controlat, sigur, ce permite prepararea și mixarea automată a soluțiilor care trebuie administrate intravenos nou-născuților și prematurilor.

Acest echipament ajută în alcătuirea întregii medicații pentru 24 de ore într-o singură pungă sterilă, ce poate fi apoi infuzată tot automat, printr-o pompă volumetrică de perfuzie. Hota cu flux laminar ajută în menținerea unui mediu steril în zona de lucru, potrivit sursei menționate.

Conferința de azi a avut loc în cadrul amplului program de dotare a secțiilor de pediatrie și terapie intensivă neonatală din țară, prin care Organizația Salvați Copiii susține reducerea mortalității infantile și îmbunătățirea stării de sănătate și nutriție a mamei și copilului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe