Newsflash
ACTUALITATE Știri

SUUB aniversează realizarea a peste 100 de transplanturi medulare

de Magdalena Tănăsescu - apr. 15 2024
SUUB aniversează realizarea a peste 100 de transplanturi medulare

Peste 100 de transplanturi medulare au fost realizate până în prezent la Spitalul Universitar de Urgență București, intervenția cu numărul 100 având loc în ianuarie 2024 la un pacient cu transplant în tandem pentru mielom multiplu.

Potrivit unui anunț al spitalului, în ultimii 5 ani au fost tratați (având indicație de transplant) 110 de pacienți cu mielom multiplu, limfom Hodgkin și non-Hodgkin și au fost efectuate peste 200 de proceduri de recoltare de celule stem. 

„Transplantul cu celule stem hematopoietice reprezintă o procedură de consolidare a răspunsului terapeutic, cu indicație oncohematologică la adulți în special în leucemiile acute, limfoame, mielom multiplu, sindroame mieloproliferative cronice. Este o metodă de terapie celulară de înaltă performanță, care crește șansele de răspuns terapeutic la pacienții cu risc înalt și cei care pierd răspunsul la terapia standard. Mă bucur că ideea de a crea acest compartiment de Transplant Medular a fost susținută permanent de comitetul director al SUUB”, a declarat prof. dr. Horia Bumbea, coordonatorul Compartimentului de Transplant Medular.

Compartimentul a fost acreditat din octombrie 2018. Are în structură 5 camere sterile cu presiune pozitivă prevăzute cu filtre HEPA de înaltă performanță și 8 paturi în Pretransplant. 

Anual, mii de adulți din întreaga lume află că suferă de leucemie sau alte boli grave ale sistemului sanguin. Pentru mulți dintre aceștia, transplantul de celule stem hematopoietice reprezintă singura șansă de a învinge boala. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe