Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SANITAS: Legea carantinei şi izolării încalcă drepturile personalului medical

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 13 iulie 2020, ora 10:38

Reprezentanții Federației Sanitas trag un semnal de alarmă în ceea ce privește legea carantinei și izolării. Potrivit lor, aceasta încalcă drepturile personalului medical.

Într-o postare pe Facebook, Federația Sanitas a precizat că legea carantinei și izolării încalcă drepturile personalului medical şi auxiliar din sistemul sanitar public de stat şi cel de asistenţă socială, dacă va permite detaşarea personalului medical şi auxiliar fără acordul acestuia.

sanitas lege
Sursă imagine: Pixabay

 

„Fedarația Sanitas a urmărit cu interes și stupoare, în ultimele 3 zile, traseul legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic și biologic! Interesul nostru este relativ, în principal, la următoarele aspecte, devenite deosebit de grave pe parcursul ultimelor 4 luni: încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical și auxiliar din sistemul sanitar public de stat și cel de asistență socială; supraîncărcarea cu obligații aproape anti-sociale a medicilor care vor fi responsabili de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte; încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetățenești!”, se arată în postarea de pe Facebook a organizației.

Potrivit Federației Sanitas, salariații din sănătate se găsesc într-o ipostază absolut halucinantă: sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relațiilor de muncă și inchizitori din punct de vedere al obligațiilor la locul de muncă!

Citește și: SANITAS: Concedii medicale plătite 100% pentru angajații din spitale

„Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi”, transmite sursa citată.

Astfel, reprezentanții organizației au cerut Senatului României să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și să corecteze toate anomaliile pe care sunt pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de reponsabilități să capituleze.

Etichete: Federatia Sanitas carantina personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.