Newsflash
ACTUALITATE Știri

Federația „Sanitas” nu este de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță

de Magdalena Tănăsescu - aug. 3 2023
Federația „Sanitas” nu este de acord cu eliminarea voucherelor de vacanță

Eliminarea voucherelor de vacanță, menționată în planul de reducere a cheltuielilor bugetare, nu este agreată de Federația Sanitas din România, doarece afectează drepturile salariale ale angajaților din domeniu.

Potrivit reprezentaților federației, voucherele reprezintă un drept câștigat pentru toți angajații din sistemul public de Sănătate și Asistență Socială.

 

„În calitate de organizație sindicală reprezentativă, nu putem fi de acord cu pierderea acestui drept. În plus, criteriul salarial în funcție de care unii angajați vor pierde dreptul de a primi vouchere de vacanță, respectiv salariul lunar de peste 10.000 lei brut, induce o nouă discriminare. Conform legii, cel mai important motiv al acordării acestor vouchere ține de refacerea capacității de muncă. Să înțelegem că nevoia de refacere a capacității de muncă este invers proporțională cu nivelul salariului lunar?”, se menționează într-o postare de pe pagina de Facebook a federației. 

 

Organizația sindicală susține, totodată, că în urmă cu aproximativ o lună de zile Senatul a adoptat un proiect de lege propus de PSD și PNL, prin care vor putea fi acordate vouchere până pe 21 decembrie 2026 tuturor angajaţilor din mediul privat care au un contract individual de muncă. 

 

„Asistăm din nou la unități diferite de măsură pentru angajații din sistemul public și cel privat? Atenție, politicieni, nu mai anunțați măsuri care pot afecta drepturile salariale ale angajaților din Sănătate și Asistență socială! Nu mai testați răbdarea membrilor de sindicat din cele două sisteme!”, se mai arată în postarea de pe rețeaua de socializare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe