Asociația Dăruieşte Aripi, organizaţie non-profit de utilitate publică, merge acasă la 52 de copii cu cancer din Bucureşti şi din șapte judeţe învecinate, pentru tratamente care se pot face şi la domiciliu, în condiţii de maximă siguranţă.
Acest program este rezultatul unui parteneriat cu Institutul Oncologic din Bucureşti (IOB).
În cele şase luni de la lansarea sa, din septembrie 2022 şi până în prezent, au fost făcute aproape 170 de vizite, iar personalul medical a parcurs peste 8.000 de kilometri, potrivit unui comunicat de presă preluat de AGERPRES. Cel mai mic pacient inclus în program are doar 4 luni.
Serviciile oferite acasă la copiii cu cancer includ: evaluarea şi monitorizarea între curele de chimioterapie, recoltare de analize, administrarea unor terapii de suport, consiliere psihologică, evaluarea calităţii vieţii, instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea copilului şi, în anumite situaţii, îngrijire paliativă.
Echipa medicală din proiectul lansat de Asociaţia Dăruieşte Aripi este formată din cinci medici şi șase asistente, personal al Institutului Oncologic Bucureşti, precum şi un expert în sănătate publică, un psiholog, un coordonator de dispecerat şi o şoferiţă.
„Mergem acolo unde doare mai tare. Programul de tratamente la domiciliu, care se desfăşoară în prezent în Muntenia şi Dobrogea, are potenţial de extindere la nivel naţional. În România există doar 13 centre de oncologie pediatrică, grupate în 8 judeţe. Ne dorim ca toţi copiii din ţară să beneficieze de acest program”, a declarat fondatoarea şi preşedintele Dăruieşte Aripi, Alina Pătrăhău.
Dăruieşte Aripi îşi propune ca în viitorul apropiat să dezvolte, în Bucureşti, parteneriate cu Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul de Copii Marie Curie, se mai arată în comunicat.
Asociaţia Dăruieşte Aripi este o organizaţie non-profit de utilitate publică, fondată în anul 2013. Dăruieşte Aripi desfăşoară programe inovatoare în oncologia pediatrică. Unul dintre proiectele emblemă, Registrul Naţional al Cancerelor la Copii, a fost premiat de Parlamentul European cu distincţia „Cetăţeanul European 2020”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe