Biroul din Europa al OMS a găzduit săptămâna trecută o reuniune regională la nivel înalt la București.
La eveniment au fost prezenți și câțiva reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care au subliniat rolul crucial al moașelor și asistentelor medicale din țara noastră.
Biroul din Europa al OMS găzduiește zilele acestea o reuniune regională la nivel înalt la București
Miniștri, reprezentanți ai societății civile, organizații profesionale și cadre medicale s-au reunit în Capitală, în perioada 22-23 martie a.c., pentru a conveni asupra a zece acțiuni concrete. Întâlnirea aceasta a avut ca punct important adoptarea Declarației de la București privind forța de muncă din domeniul sănătății și asistenței medicale.
În urma semnării declarației de la București, care se concentrează pe soluțiile necesare pentru forța de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale, au fost prezentate zilele trecute și unele soluții pentru consolidarea rolului asistenților medicali și al moașelor în Europa, în sediul Palatului Regal din București, se arată pe pagina oficială de Facebook a World Health Organization Office for Romania (Biroul OMS pentru România).
OMS colaborează cu guvernele pentru a dezvolta rolurile și competențele moașelor și pentru a investi în educația universitară, formarea profesională și păstrarea acestei resurse în cadrul sistemului de sănătate.
Prezentă la eveniment, dr. Caroline Clarinval, reprezentantul OMS în România a declarat:
„Asistentele medicale și moașele din România joacă un rol crucial în promovarea sănătății, îmbunătățirea sănătății mamelor și copiilor, prevenirea bolilor și furnizarea de asistență medicală primară, secundară, terțiară și comunitară. Asistentele medicale și moașele joacă un rol esențial în viețile noastre, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi”.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe