Newsflash
Știri

Biroul din Europa al OMS găzduiește zilele acestea o reuniune regională la nivel înalt la București

de Florentina Ionescu - mar. 22 2023
Biroul din Europa al OMS găzduiește zilele acestea o reuniune regională la nivel înalt la București

În perioada 22-23 martie a.c., OMS Europa găzduiește o reuniune regională la nivel înalt la București, împreună cu Ministerul Sănătăţii din țara noastră.

Resursele umane sunt cele mai rare și valoroase resurse ale sistemelor noastre de sănătate, dar nevoile personalului din domeniul sănătății au fost adesea trecute cu vederea, spune dr. Caroline Clarinval, reprezentant OMS și directorul OMS România:

„Acest lucru trebuie să se schimbe. De multe ori ne-am ocupat de resursele umane pentru sănătate doar din punct de vedere cantitativ. Acum este momentul să mergem mai departe și să analizăm componentele calitative ale forței de muncă din domeniul sănătății. Mă bucur că această conversație esențială despre viitorul forței de muncă în Regiunea Europeană a OMS are loc la București.”

intalnire oms europa la bucuresti

Cu ajutorul Biroului OMS România, în perioada 22-23 martie OMS-Europa găzduiește o reuniune regională la nivel înalt la București împreună cu Ministerul Sănătăţii din România, se arată pe pagina de Facebook a World Health Organization Office for Romania (Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii).

Miniștri, reprezentanți ai societății civile, organizații profesionale și cadre medicale se vor reuni pentru a conveni asupra a zece acțiuni concrete pentru:

- retenția și recrutarea cadrelor medicale, în special în zonele rurale și izolate;

- îmbunătățirea condițiilor de muncă, inclusiv asigurarea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea personală;

- protejarea sănătății emoționale și a bunăstării personalului medical;

- a promovarea utilizării instrumentelor digitale și a competențelor digitale în sănătate.

Întâlnirea aceasta are ca punct important adoptarea Declarației de la București privind forța de muncă din domeniul sănătății și asistenței medicale. 

Citiți și ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății despre această reuniune regională

„Declarația este o modalitate de a promova agenda privind forța de muncă în domeniul sănătății și de a pleda în favoarea nevoilor și drepturilor lucrătorilor din domeniul sănătății la cele mai înalte niveluri politice, astfel încât guvernele să poată prioritiza investițiile și bugetarea”, a mai spus dr. Caroline Clarinval.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe