Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prospectul vaccinului anti-COVID este disponibil în română

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu sâmbătă, 26 decembrie 2020, ora 09:47

Agenția Europeană a Medicamentului a dat publicității informații detaliate despre vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech și autorizat recent în Uniunea Europeană.

În documentul publicat pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului, disponibil în toate limbile țărilor UE, se specifică faptul că medicamentul face obiectul unor monitorizări suplimentare pentru a identifica rapid probleme referitoare la siguranța produsului.

9W2A4641
Prima tranșă de vaccin a ajuns deja la Institutul Cantacuzino din București

Vaccinul are ca denumire comercială Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabilă. Flaconul conține 5 doze și trebuie diluat înainte de utilizare, doza injectabilă fiind de 0, 3 ml. Vaccinul este recomandat, în acest moment pentru imunizare activă și prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani și peste. El se administrează intramuscular, de preferință în partea superioară a brațului, în mușchiul deltoid. 

Pentru că au fost raportate cazuri de anafilaxie, Comirnaty trebuie să fie administrat de personal autorizat și pacientul trebuie monitorizat atent cel puțin 15 minute după vaccinarea primei doze.

Cele mai frecvente reacții adverse ale vaccinului sunt:  durere la nivelul
locului de administrare a injecției, fatigabilitate, cefalee, mialgie și frisoane, artralgie, febră și tumefiere la nivelul locului de administrare a injecției, acestea fiind de regulă ușoare sau moderate ca intensitate remițâdu-se în decurs de câteva zile de la
vaccinare. 

Puteți consulta prospectul în limba română aici.

 

Etichete: vaccin covid prospect vaccin covid comirnaty

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.