Newsflash
Știri

Perspectivă holistică asupra sănătăţii mintale

de Delia Scripcariu - dec. 23 2022
Perspectivă holistică asupra sănătăţii mintale

Profesioniști din Iași au pus bazele unui proiect care își propune să aducă o perspectivă holistică asupra sănătăţii mintale, prin prezentarea unor subiecte de interes și de actualitate.

HEALING BookClubPlatforma Holistic Mental Health prezintă informaţii online, dar proiectul are și scopul de a facilita contexte de comunicare prin intermediul întâlnirilor din cadrul „HEALING BookClub”. Prima întâlnire, „Vindecarea într-o cultură toxică”, a adus în prim-plan „trauma” – unul dintre conceptele care „bântuie” atmosfera și vocabularul ultimilor ani.

În timpul întâlnirii, specialiștii Anca Butnariu (terapeut holistic), Ines Dumitriu (terapeut), Ioana Monica Ciolan (psiholog și psihoterapeut) și Florina Vîrnă (medic rezident Psihiatrie, iniţiatoarea „Holistic Mental Health” și gazda serii) au încercat să prezinte într-un mod accesibilizat informaţiile din cartea „Mitul normalităţii” de Gabor și Daniel Maté.

Pe lângă împărtășirea experienţei lecturii, invitatele au dezvăluit aspecte foarte interesante din practica profesională. De asemenea, au propus exerciţii de meditaţie, de recunoștinţă și de accesare a sinelui pentru apropierea de esenţa gândurilor și trăirilor fiecăruia, cât și de rădăcinile emoţiilor.

Conectarea cu sine

A fost o seară a conectării fiecăruia cu sinele, a vulnerabilităţii și conștientizării. În plus, persoanele prezente la întâlnire au îmbrăţișat și rolul de arhitecţi ai binelui, întrucât au putut susţine, prin donaţii, campania realizată de Salvaţi Copiii Iași – „Moș Crăciun realist de bun”. De altfel, la fiecare întâlnire a „HEALING BookClub” va fi sprijinită o cauză socială din zona Moldovei.

„Clubul de carte a fost un spaţiu în care, pentru prima dată, am simţit că absolut orice trăire, emoţie, gând, idee sunt bine-venite. Aici am simţit că ne putem da toate măștile jos și putem să ne arătăm exact așa cum suntem: reali, autentici. Iar asta cred că e cel mai cuprinzător sentiment simţit vreodată”, a mărturisit Adina Gentimir, instructor yoga.

„Pentru mine a fost frumos să ascult povești pe bune despre
traumă, și nu doar sfaturi și păreri, iar cei din public să se simtă confortabil să împărtășească realitatea lor”, a spus și Mircea Serediuc.

„Pentru mine întâlnirea a fost una cu enormă însemnătate. Am simţit cum copilul meu interior are ochii mari de uimire că este în siguranţă. În siguranţă cu atât de multă lume, cu numeroase posibilităţi de conectare autentică”, a conchis dr. Anamaria Hrișcă, medic specialist Endocrinologie.

Citiți și: Premieră la Zilele UMF Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe