Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pacienți cu COVID-19 în stare gravă, transferați cu ajutorul Forţelor Aeriene Române

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 7 decembrie 2020, ora 16:40

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transferat astăzi mai mulți pacienți intubați, care sunt infectați cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, aeronava C-27J Spartan a efectuat astăzi o misiune de transfer a cinci pacienți aflați în stare gravă, intubați și ventilați mecanic, ca urmare a infectării cu noul coronavirus, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava - Cluj Napoca – Otopeni.

pacient covid index severitate boala

Transferul persoanelor s-a desfășurat astfel:

Aeronava militară a preluat cei cinci pacienți din București, dintre care doi internați la Spitalul Clinic Urgență București, doi internați la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și un pacient din Alexandria, Teleorman. În urma identificării paturilor disponibile de CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției), la nivel național, acești pacienți au fost transferați la Spitalul Militar Cluj Napoca, Spitalul Județean Bistrița, Spitalul Municipal Vaslui, Spitalul Municipal Onești și Spitalul Județean Botoșani.

Pe întreg parcursul zborului, echipa medicală a fost formată din specialiști ai UPU- SMURD București și din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Etichete: pandemie covid-19 pacienti covid-19 aeronava spartan fortele aeriene romane mapn Ministerul Apărării Naţionale Ministerul Apărării Naționale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC