Newsflash
Știri

Un pacient în stare gravă a fost transportat de Forțele Aeriene Române pe ruta Otopeni-Hanovra

de Florentina Ionescu - aug. 5 2022
Un pacient în stare gravă a fost transportat de Forțele Aeriene Române pe ruta Otopeni-Hanovra

Ieri a avut loc o nouă misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat ieri, 4 august, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Hanovra (Germania), a unui pacient aflat în stare gravă, se arată pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. 

aeronava mapn pacient stare grava
Sursa foto: Arhiva foto MApN

Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialiști din cadrul SMURD, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la unitatea spitalicească spre aeroport s-a realizat cu o ambulanță SMURD.

Aeronava a decolat de la Otopeni către Hanovra în jurul orei 08.00 și a revenit la Otopeni în jurul orei 16:00, a transmis Biroul de presă al MApN.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe