Newsflash
Știri

Noi cazuri de infectare cu varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie

de Florentina Ionescu - feb. 3 2021
Noi cazuri de infectare cu varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie

Ministerul Sănătății a transmis în această seară că alte cazuri de infecție cu varianta britanică de SARS-CoV-2 au fost depistate în țara noastră.

update 3 februarie, ora 15.01 

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 3 februarie, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că a fost raportat un nou caz de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 ani din București. 

MS confirmă că acest nou caz are legătură cu Școala nr. 28 din București. Din informațiile primite de Ministerul Sănătății, persoana infectată cu varianta britanică de SARS-CoV-2 este cadru didactic la această școală.

Update 2 februarie, ora 16.46

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 2 februarie, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

V-ar putea interesa și: Varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie ar putea fi „mai mortală”

cazuri coronavirus spital judetean giurgiu

Este vorba despre 3 bărbați, din Bihor (35 ani), Ilfov (63 ani) și București (39 ani) și 3 femei din București (69 ani și, respectiv, 47 ani) și Dâmbovița (54 ani) pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

Pentru aceste probe, secvențierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș”, a precizat MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe