Newsflash
Internaționale

Persoanele cu varianta britanică de SARS-CoV-2, risc mare de a-și infecta rudele

de Florentina Ionescu - apr. 19 2021
Persoanele cu varianta britanică de SARS-CoV-2, risc mare de a-și infecta rudele

Un studiu recent arată că membrii din aceeași familie, care locuiesc sub același acoperiș, se confruntă cu un risc mai mare de infectare cu varianta de SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie.

În comparație cu persoanele infectate cu varitantele mai puțin contagioase ale noului coronavirus, acele persoane infectate cu varianta identificată inițial în Marea Britanie, denumită B.1.1.7, au un risc mai mare de a-și infecta membrii familiei cu care locuiesc în aceeași gospodărie, potrivit noilor date, scrie www.reuters.com

studiu covid risc pentru membrii familiei si gospodariei

Pe o perioadă de trei săptămâni, în luna februarie, cercetătorii din Ontario, Canada, au monitorizat persoanele care locuiau împreună cu un pacient cu COVID-19 în peste 2.500 de gospodării private, în mare parte de același tp.

În timpul celor două săptămâni după ce pacienții au fost diagnosticați, rata la care infecțiile au apărut în rândul membrilor din aceeași locuință a fost cu 31% mia mare atunci când pacientul respectiv era infectat cu varianta B.1.1.7 a virusului SARS-CoV-2, decât atunci când boala COVID-19 a fost cauzată de o variantă care prezintă mai puține motive de îngrijorare.

Când persoana infectată inițial nu a dezvoltat niciodată simptome, rata la care infecțiile au apărut la membrii din aceeași familie / din aceeași gospodărie a fost cu 91% mai mare în cazul variantei B.1.1.7, după cum au raportat cercetătorii pe medRxiv, înainte ca studiul să aibă parte de evaluarea colegială (peer review).

Iar atunci când pacientul inițial nu a avut niciun fel de simptom la început și când abia apoi s-a îmbolnăvit, rata la care membrii din gospodărie s-au infectat a fost cu mai mult de 200% mai mare când pacientul era purtătorul variantei B.1.1.7 a virusului SARS-CoV-2, scrie sursa citată.

De când a apărut în Marea Britanie, varianta B.1.1.7 a virusului SARS-CoV-2 s-a răspândit în peste 100 de țări. Acum a devenit varianta dominantă de coronavirus în Statele Unite, potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention).


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe