Newsflash
Internaționale

Belgia a depistat primul caz cu varianta Omicron a SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - nov. 29 2021
Belgia a depistat primul caz cu varianta Omicron a SARS-CoV-2

Vineri, Belgia a anunțat că a depistat pe teritoriul său primul caz al unei persoane infectate cu noua variantă a SARS-CoV-2, intitulată Omicron.

Autoritățile din Belgia au anunțat vineri că au detectat primul caz anunțat în Europa cu noua variantă a virusului care cauzează COVID-19, la o persoană nevacciantă care s-a întors de peste granițe, scrie medicalxpress.com

varianta noua coronavirus contacti pacienti matei bals

„Avem un caz care este acum confirmat cu această variantă”, B.1.1.529, variantă detectată inițial în sudul Africii, a declarat ministrul Sănătății din Belgia, Frank Vandenbroucke, într-o conferință de presă.

Persoana infectată a fost testată pozitiv în 22 noiembrie și nu a mai avut COVID-19 înainte, a mai spus ministrul belgian al Sănătății, fără să ofere și alte detalii. 

Vă recomandăm să citiți și: Tot ce trebuie să știți despre varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 

Un specialist în virusologie, Marc Van Ranst, a explicat pe o rețea socială că persoana respectivă s-a întors din Egipt în 11 noiembrie.

„Trebuie să repetăm faptul că aceasta este o variantă suspectă – nu știm încă dacă este o variantă foarte periculoasă”, a mai declarat Frank Vandenbroucke.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe