Newsflash
Internaționale

Portugalia a identificat 13 cazuri de infectări cu varianta Omicron

de Florentina Ionescu - nov. 29 2021
Portugalia a identificat 13 cazuri de infectări cu varianta Omicron

Din ce în ce mai multe cazuri de infectări cu variant nouă a coronavirusului SARS-CoV-2 au apărut în numeroase țări, iar oamenii de știință încearcă să afle cât de periculoasă este Omicron.

Noi cazuri ale variantei Omicron a coronavirusului au fost identificate în urmă cu câteva zile de cercetătorii din Africa de Sud, iar de atunci, au apărut cazuri noi în zone precum Hong Kong și Australia.

Citiți și: Belgia a depistat primul caz cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 

Totodată, noi cazuri apărute în Portugalia și Scoția ar putea să indice deja spre o răspândire locală a variantei Omicron, în afara Africii, scrie The Associated Press

noua varianta sars-cov-2

Sursa citată amintește că astfel de cazuri de infecție cu varianta Omicron au fost raportate în Belgia, Danemarca și în Țările de Jos, înainte ca autoritățile portugheze să identifice 13 cazuri de infecție cu Omicron în rândul membrilor unei echipe profesioniste de fotbal (clubul Belenenses). 

Vă recomandăm să citiți și: Tot ce trebuie să știți despre varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 

Autoritățile au raportat că unul dintre membrii clubului de fotbal a călătorit recent în Sudul Africii. Jocul acestei echipe împotriva clubului Benfica, în decursul acestui weekend, a fost abandonat la pauză.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe