Newsflash
Internaționale

Scoția: șase cazuri de persoane infectate cu varianta Omicron, depistate până acum

de Florentina Ionescu - nov. 29 2021
Scoția: șase cazuri de persoane infectate cu varianta Omicron, depistate până acum

Șase cazuri de infecții cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost identificate în Scoția, relatează presa străină.

Unele dintre persoanele identificate cu varianta Omicron a coronavirusului nu au istoric de călătorie în străinătate și se crede că ar fi contractat virusul din comunitate. 

Citiți și: Belgia a depistat primul caz cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 

noua varianta sars-cov-2

Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că ar trebui introduse teste suplimentare în zonele în care cazurile de infecție cu noua variantă au fost identificate, scrie BBC.com.

Patru cazuri au fost descoperite în Lanarkshire și două cazuri au fost depistate în zonele  Greater Glasgow și Clyde. Ancheta epidemiologică, pentru identificarea persoanelor cu care acestea au intrat în contact are loc în prezent, pentru a se stabili originea virusului și pentru a găsi orice alte persoane cu care acestea ar fi intrat în contact în ultimele săptămâni. 

Vă recomandăm să citiți și: Tot ce trebuie să știți despre varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 

Toți „contacții” apropiați ai cazurilor suspectate de infecție cu varianta Omicron vor fi sfătuiți să se autoizoleze la domiciliu pentru zece zile, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu împotriva bolii COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe