Newsflash
Știri

MS: Noi cazuri de infectare cu varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie

de Florentina Ionescu, Dorina Novac - feb. 8 2021
MS: Noi cazuri de infectare cu varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie

Ministerul Sănătății a fost informat vineri, 5 februarie, că alte 27 de persoane sunt infectate cu noua variantă de coronavirus, cea identificată inițial în mai multe zone din Marea Britanie.

Alte noi cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului au fost identificate astăzi în România, potrivit unei informări din partea Ministerului Sănătății.

UPDATE luni, 8 FEBRUARIE, ora 15:41

Ministerul Sănătății a fost informat, luni, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta din Marea Britanie - linia genetică B.1.1.7.

Cele două persoane infectate sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus.

Până la data de 7 februarie au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7.

coronavirus 15 octombrie

V-ar putea interesa și: Varianta de SARS-CoV-2 din Marea Britanie a suferit din nou mutații

Update vineri, 5 februarie, ora 18:13

Ministerul Sănătății a fost informat vineri, 5 februarie, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 27 de cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă din Marea Britanie - linia genetică B.1.1.7, astfel:

- 17 cazuri în municipiul București;
- 2 cazuri în județul Ilfov;
- 2 cazuri în județul Cluj;
- 2 cazuri în județul Vâlcea;
- 1 caz în județul Timiș;
- 1 caz în județul Caraș-Severin;
- 1 caz în județul Galați;
- 1 caz în județul Mureș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe