Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

DSP Neamț: Reconfigurarea secției ATI a fost realizată fără aviz, în ziua incendiului

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 16 noiembrie 2020, ora 12:10

Direcția de Sănătate Publică Neamţ a anunțat că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost reconfigurată în ziua incendiului, fără a fi solicitat aviz.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a funcționat, anterior desemnării acestei unități sanitare ca spital suport COVID-19, prin Ordinul ministrului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, la etajul II - Pavilion Chirurgical, fiind autorizată sanitar cu un număr de 24 de paturi.

spitalul Piatra Neamt
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț


Sursa citată precizează că la data de 26 martie 2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a solicitat avizul DSP Neamț în vederea modificării structurii secției ATI, astfel:

  • 10 paturi pentru pacienții pozitivi COVID-19 cazuri grave - pacienți intubați și cu potențial de agravare, la etajul III - Pavilionul Chirurgical;
  • 24 de paturi de la etajul II pentru pacienții suspecți în așteptarea rezultatelor și pacienții negativi, care încă se aflau internați în spital și necesitau tratament pe terapie intensivă.  

La data de 13 aprilie 2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a revenit cu o nouă modificare de structură în vederea avizării de către DSP Neamț, care nu a vizat Secția ATI. Unitatea sanitară a funcționat cu această structură avizată de DSP Neamț, până la data de 14 noiembrie 2020”, se arată într-un comunicat de presă.

DSP Neamț subliniază că pentru mărirea capacității secției ATI pentru pacienții pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II - prin construirea unui perete.

Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III.

„Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Reconfigurarea secției ATI și mutarea pacienților covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, informează sursa citată.

Etichete: DSP Neamt Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt spital suport COVID-19 incendiu aviz epidemiologic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.