Newsflash
Știri

SCJU Arad: contract pentru servicii de prevenire și stingere a incendiilor

de Florentina Ionescu - aug. 4 2022
SCJU Arad: contract pentru servicii de prevenire și stingere a incendiilor

Pentru a preveni și stinge incendiile, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au încheiat recent un contract.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad a încheiat un contract pentru asigurarea serviciilor de prevenire și stingere a incendiilor, care este funcțional în incinta sediului central al instituției, se arată pe o rețea socială, pe pagina oficială a SCJU Arad. 

incendiu-spital22
Foto: arhivă

 

„Conform legislației în vigoare, unitățile medicale cu un număr mai mare de 300 de paturi trebuie să asigure un serviciu de prevenire și intervenție în caz de incendiu. Acest serviciu este necesar la sediul central al spitalului deoarece aici depășim 300 de paturi. Primele demersuri pentru înființarea acestui serviciu s-au derulat în 2021, însă nicio o societate acreditată în domeniu, nu s-a prezentat la licitație. Am reluat procedura, anul acesta, și am reușit să încheiem un contract cu o societate care îndeplinește criteriile legislative”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

Totodată, managerul spitalului a subliniat că din această săptămână, Serviciul de prevenire și intervenție este funcțional 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, cu personal atestat și calificat conform cerințelor legale în vigoare, asigurând activitățile de: prevenire, verificare permanentă a mijloacelor tehnice de prevenire și stingere a incendiilor (hidranți interiori și exteriori, stingătoare, pichete PSI...), supraveghere instalații de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu și de monitorizare a zonelor cu risc de incendiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe