Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Raed Arafat s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 august 2021, ora 11:18

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – DSU a publicat o fotografie de la întâlnirea pe care șeful DSU, dr. Raed Arafat, a avut-o cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București.

În 18 august 2021, dr. Raed Arafat spune că a avut onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Sufyan QUDAH, ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, chiar la sediul DSU

raed arafat si ambasador

Discuțiile au vizat, pe deoparte, subiecte precum: gestionarea pandemiei de COVID-19 la nivelul celor două țări, acțiunile întreprinse în vederea limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunități și, implicit, măsurile luate de autoritățile ambelor state de gestionare a efectelor generate de noul virus, se arată pe pagina oficială a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Discuțiile abordate au vizat și buna cooperarea în domeniul situațiilor de urgență între autoritățile de resort din România, respectiv Regatul Hașemit al Iordaniei.

Schimb de experiență

Totodată, în cadrul întâlnirii de la sediul DSU s-a discutat despre intenția șefului protecției civile din Iordania de a vizita România, în vederea realizării unui schimb de experiență pentru a observa modul de organizare și funcționare a întregului sistem național integrat de urgență din România, competențele și tipurile de misiuni derulate atât de pompierii salvatori, cât și de celelalte structuri din cadrul managementului situațiilor de urgență, paramedici, cadre medicale din cadrul serviciilor de ambulanță, implicit din cadrul unităților de primiri urgente, piloți, salvamontiști. 

„Detaliile privind această vizită în domeniul protecției civile și al situațiilor de urgență vor fi stabilite între conducerile celor două structuri de resort, română și iordaniană, în perioada care urmează”, au anunțat reprezentanții DSU.

Coordonarea unitară a autorităților cu responsabilitate în managementul tipurilor de risc a reprezentat un alt palier de interes în cadrul întâlnirii.

Întâlnirea de miercuri, 18 august, a avut loc la sediul DSU și a avut ca obiectiv central continuarea relațiilor bilaterale, în domeniul situațiilor de urgență între cele două state.

Reprezentanții instituției precizează că toate persoanele participante la întâlnirea de miercuri sunt vaccinate complet împotriva COVID-19 și că s-a respectat legislația aflată în vigoare referitoare la purtarea măștii în spații închise.

Etichete: raed arafat ambasadorul Regatului Hasemit seful DSU dsu departamentul pentru situatii de urgenta infectii cu SARS-CoV-2 SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.