Newsflash
ACTUALITATE Știri

Raed Arafat: Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare

de Magdalena Tănăsescu - oct. 11 2023
Raed Arafat: Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a postat miercuri, pe Facebook, o primă reacție vizavi de evenimentele recente din Israel.

„Am tot citit și auzit comentarii cu varii puncte de vedere despre atrocitățile care au avut loc în Israel. Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar și ca palestinian de origine și medic care și-a dedicat viața salvării de vieți, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greșit, este inuman și criminal”, susține Raed Arafat.

 

Potrivit acestuia, violența de orice fel naște violență.

 

„Cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor și copiilor, vor găsi soluții pentru cauza lor, greșesc și demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie și nicio persoană raționala! Condoleanțele mele se îndreaptă către cei care și-au pierdut copii, părinții, frații, surorile și prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne ca o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii!”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în postarea de pe rețeaua de socializare.

 

 

Raed Arafat, născut pe în Siria, este un medic român de origine arabo-palestiniană, specializat în anestezie - terapie intensivă. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România, pentru a studia medicina. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă. 

Este șeful Departamenului pentru Situații de Urgență din 2014.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe