Newsflash
ACTUALITATE Știri

Reuniune a coordonatorilor protecției civile pe plan european

de Florentina Ionescu - mai 17 2023
Reuniune a coordonatorilor protecției civile pe plan european

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a prezentat concluziile unui raport recent, în Suedia.

Raed Arafat s-a aflat recent o reuniune a coordonatorilor protecției civile. Ieri s-au încheiat lucrările celei de a 50-a reuniuni a coordonatorilor protecției civile pe plan european, a menționat dr. Raed Arafat pe pagina sa de Facebook

„În cadrul reuniunii care a început ieri (15 mai – n.red.) am avut ocazia de a-l întâlni pe noul director general al DG-ECHO, Maciej Popowski, cu care am discutat despre implicarea României în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Pe lângă participarea României la realizarea stocurilor Europene «rescEU» și la intervențiile de urgență, precum cutremurul devastator din Turcia, în cursul verii anului 2023 vom pre-poziționa echipe și tehnica de pompieri în Grecia, pe parcursul lunii iulie, și în Franța, pe parcursul lunii august”, a detaliat șeful DSU. 

În cadrul reuniunii, dr. Raed Arafat a prezentat concluziile raportului „peer review” realizat de o echipaă europeană de evaluare în cursul anului 2022, care a inclus reprezentanți din cadrul DG-ECHO și din Croația, Spania, Franța și Portugalia. 

„Copiile raportului au fost înmânate în cursul acestui an de E.S. Comisarul European pentru Gestionarea Crizelor, Janez Lenarcic, Excelenței Sale Președintele României, Klaus Werner Iohannis, și E.S. Prim ministrului României, Nicolae Ciucă”, a adăugat șeful DSU. 

Mai multe teme au fost abordate în cadrul reuniunii din cele două zile, cum ar fi pregătirea pe domeniul CBRN (riscuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare), întărirea măsurilor de prevenire a dezastrelor, situația flotei aeriene pentru combaterea incendiilor de pădure, capabilitățile de evacuare medicală la nivel european și întărirea Centrului European de Răspuns și Coordonare în domeniul Protecției Civile ERCC.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/DrRaedArafat

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe