Newsflash
Știri

Capacitatea de procesare a testelor COVID-19 a crescut în anumite unități medicale private

de Florentina Ionescu - apr. 1 2020
Capacitatea de procesare a testelor COVID-19 a crescut în anumite unități medicale private

În gestionarea cazurilor de COVID-19, boala cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, vin în ajutorul medicilor din țară unitățile sanitare din mediul privat. În astfel de laboratoare se pot face teste PCR, care sunt lucrate de specialiști.

Potrivit unui comunicat de presă, rețeaua Regina Maria își extinde capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19, până la 700 de teste/zi. În plus față de laboratorul central, rețeaua poate procesa teste RT-PCR și în laboratorul Genetic Center din București. Potrivit sursei citate, cele două laboratoare deservesc instituții din mai multe județe, implicate în gestionarea cazurilor de COVID-19.

Prelucrare teste COVID19 RM

Citește și: INSP: Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat recent

Așadar, adunând testele care pot fi efectuate în ambele laboratoare, capacitatea de procesare din această rețea ajunge la 700 de teste pe zi. Probele sunt lucrate de o echipă formată din 11 specialiști de laborator cu o înaltă pregătire, iar potrivit reprezentanților, această instituție ajută deja la prelucrarea testelor din mai multe județe din România și are capacitatea de a procesa mult mai multe teste decât cele făcute până acum.

Citește și: Dezinfectanți performanți împotriva COVID-19, în teste la UPB

În laboratorul central al acestei unități private se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, 24/24, 5 zile pe săptămână, iar sâmbătă și duminică, 12 ore pe zi. Testele nu pot fi efectuate la cerere, potrivit sursei citate. Prelucrarea testelor se realizează la solicitarea instituțiilor și a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum și pentru pacienții programați la intervenții chirurgicale în cadrul spitalelor din rețeaua privată.

Citește și: Primul aparat de testare COVID-19 a ajuns la Spitalul Judeţean din Arad

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe