Newsflash
Internaționale

Infografic: România, pe primul loc în topul statelor sceptice în privința COVID-19

de Florentina Ionescu - sept. 1 2021
Infografic: România, pe primul loc în topul statelor sceptice în privința COVID-19

Un nou sondaj de opinie realizat de yougov.co.uk în Europa a scos la iveală țările în care scepticismul cu privire la riscurile pentru sănătate ale COVID-19 este cel mai răspândit.

După cum arată infograficul realizat de cei de la Statista.com, România este cel mai mare sceptic în această privință în 2021: 46% dintre respondenți au spus că, în general, ei cred că nivelul riscurilor pentru sănătate ale COVID-19 tind să fie exagerate. Niveluri similare de scepticism sunt în Bulgaria, unde 41% dintre respondenți au această opinie.

sondaj scepticism covid-19 romania

La polul opus, locuitorii din Suedia, Portugalia, Italia și Spania au înregistrat cele mai scăzute niveluri de scepticism, iar acești oameni nu se îndoiesc atât de mult despre gravitatea bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2. Toate aceste țări au avut niveluri sub 20%.

Danemarca este țara în care cea mai mare proporție de oameni au spus că ei cred că riscul referitor la COVID-19 este evaluat corect (65% dintre respondenți au spus acest lucru).

Sondajul YouGov a fost realizat pe un număr de peste 30.000 de respondenți, în 20 de țări. Sondajul a fost realizat în perioada 7-25 iunie 2021.

Infographic: Europe's Covid Sceptic Strongholds | Statista Sursa: Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe