Newsflash
Internaționale

Un pacient britanic, testat pozitiv pentru COVID-19 preț de 16 luni

de L. Budin - apr. 26 2022
Un pacient britanic, testat pozitiv pentru COVID-19 preț de 16 luni

Un pacient care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 timp de 16 luni, până la moartea lui, reprezintă cazul cu cea mai îndelungată infecţie cu SARS-CoV-2, arată un studiu.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost testat pozitiv pentru prima dată la jumătatea anului 2020 şi prezenta probleme respiratorii, informează AFP și Agerpres. El a continuat să iasă pozitiv la toate testele efectuate (aproximativ 45) până la moartea lui, survenită la 505 zile după diagnosticare, a anunţat vineri Gaia Nebbia, coautoare a studiului dedicat evoluției virusului la persoanele imunodeprimate.

omicron-pandemie

Acesta este cel mai îndelungat caz de îmbolnăvire cu COVID-19, arată un comunicat publicat de organizatorii Congresului european pentru microbiologie şi boli infecţioase, care se desfăşoară la Lisabona.

Cercetarea, realizată de cercetători de la King’s College din Londra şi de la spitalul londonez Guy’s and St. Thomas, a analizat, între martie 2020 şi decembrie 2021, cazurile a nouă pacienţi imunodeprimaţi care prezentau o infecţie acută cu SARS-CoV-2.

Toţi au ieşit pozitiv timp de cel puţin opt săptămâni, iar doi dintre ei au rămas infectaţi mai mult de un an. Dintre cei nouă pacienţi, patru au murit şi patru s-au vindecat.

„Pacienţii imunodeprimaţi, cu o infecţie persistentă, au puţine şanse de supravieţuire, iar noi strategii de tratamente sunt necesare în mod urgent”, a declarat Gaia Nebbia.

Studiul viza studierea mutaţiilor virusului SARS-CoV-2 la pacienţii infectaţi timp de mai multe luni. La unul dintre bolnavi, virusul era purtător al unui număr de 10 mutaţii apărute separat, în cadrul mai multor variante majore - Alfa, Gama şi Omicron.

„Am vrut să caracterizăm evoluţia virală la aceşti indivizi care pot acumula mutaţii pe parcursul infecţiei lor persistente. Este una dintre ipotezele analizate pentru a explica apariţia variantelor”, a explicat Gaia Nebbia. Ea a subliniat că mutaţii ale virusului au fost observate la cinci dintre cei nouă bolnavi.

Hepatită acută severă, înregistrată la un copil din România

Substanțele chimice din crema de protecţie solară se acumulează în flora marină

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe