Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bucureștenii pot dona sânge în cadrul caravanei mobile Blood Network

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 17 iunie 2022, ora 09:57

Caravana mobilă de donare de sânge Blood Network ajunge în acest weekend la București, în Piața Universității ,vis a vis de Teatrul Național Ion Luca Caragiale, între 8.00-14.00.

Cei care vor să facă un gest nobil, să salveze vieți și să se distreze apoi la două dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, UNTOLD și Neversea, alături de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului, sunt așteptați la caravana mobilă Blood Network, sâmbătă, 18 iunie, și duminică, 19 iunie, în Piața Universității, vizavi de Teatrul Național Ion Luca Caragiale București, între 8:00-14:00. 

Donarea de sânge este un act de solidaritate 

campanie donare sange bucuresti
Fotografie de la Lucas Oliveira, www.pexels.com

 

„Pe această cale, vă invităm sâmbătă la ora 10.00, în Piața Universității din București, unde puteți să discutați cu reprezentanții UNTOLD, cu conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine București, dar și cu donatorii de sânge.”, au transmis inițiatorii acestei campanii, într-un comunicat de presă.

Abonament gratuit la un festival de muzică

În premieră în acest an, cei care donează sânge și se înscriu în baza de date „Și Eu Donez” vor primi un abonament gratuit la UNTOLD sau Neversea. Și cei care donează în centrele de transfuzii sunt răsplătiți.

Ei vor primi un voucher de reducere pentru achiziționarea abonamentului la unul dintre cele două festivaluri. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Reamintim că UNTOLD, prin campania Blood Network, mobilizează de 8 ani oamenii să doneze sânge. Criza de sânge rămâne una dintre principalele provocări cu care se confruntă spitalele de la noi.

De la prima ediție și până acum, peste 18.000 de oameni au donat sânge în toată țara.

În 2021, în cadrul campaniei Blood Network s-au recoltat 1.209 de litri de sânge de la aproape 2.687 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Etichete: Blood Network donare sange actiune donare sange Untold Neversea donatori de sange lipsa donatori sange donatori sange

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC