Newsflash
ACTUALITATE Știri

Număr record de donări de sânge într-o singură zi, în Giurgiu

de Florentina Ionescu - iun. 27 2023
Număr record de donări de sânge într-o singură zi, în Giurgiu

În total, 120 de persoane au donat sânge la finalul săptămânii trecute, în cadrul campaniei „Avem acelaşi sânge”. Anunțul a fost făcut ieri de reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Giurgiu.

Acţiunea a fost organizată în colaborare de autorităţile locale, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi un post naţional de televiziune. Numărul celor care au donat sânge în cadrul acestei campanii de o zi a fost aproape de numărul celor care donează sânge la Giurgiu într-o lună, scrie AGERPRES

„În cadrul campaniei de donare de sânge organizată la finalul săptămânii trecute au fost acceptate pentru recoltare un număr de 120 de persoane din cadrul ISU Giurgiu, IJJ Giurgiu, IPJ Giurgiu, dar şi de la Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria municipiului Giurgiu sau alte instituţii ale statului. Suntem mulţumiţi de rezultatele acestei campanii, bineînţeles că întotdeauna se poate şi mai bine, dar ceea ce am recoltat la finalul săptămânii trecute asigură necesarul solicitărilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru aproximativ o lună de zile”, a declarat, pentru sursa citată, medicul Dragoş Nicolae, reprezentantul Compartimentului de Recoltare din cadrul Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu. 

El spune că, lunar, la CTS Giurgiu donează sânge peste 150 de persoane. Acţiunea s-a desfăşurat la Teatrul Tudor Vianu din centrul municipiului Giurgiu, unde a fost amenajat un centru special pentru donare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe