Newsflash
ACTUALITATE Știri

Stoc excedentar de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea

de Florentina Ionescu - apr. 3 2024
Stoc excedentar de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea

Din cauza stocurilor excedentare de produse sanguine, Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea va accepta la donarea de sânge, în această săptămână, numai donatorii fidelizaţi în ultimii trei ani.

„Având în vedere stocul excedentar de produse sanguine comparativ cu nevoile pacienţilor, în săptămâna 1 - 5 aprilie 2024, donatorii fidelizaţi din ultimii trei ani vor fi acceptaţi la donare, iar donatorii iniţiali vor fi amânaţi pentru această săptămână”, se arată într-un anunţ al Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea, potrivit AGERPRES

Dacă până la finele anului trecut, CTS Vrancea se confrunta permanent cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea stocurilor de sânge din unităţile medicale din judeţ, începând cu 1 ianuarie, când valoare tichetelor pentru donatori a fost majorată de la 67 la 280 de lei, numărul persoanelor dornice să doneze sânge aproape s-a triplat, astfel că reprezentanţii unităţii medicale au trebuit să limiteze numărul zilnic al donatorilor.

Potrivit CTS Vrancea, unitatea se bazează pe circa 4.200 de donatori fidelizaţi de-a lungul timpului. În primele două luni ale anului s-au prezentat pentru a dona sânge pentru prima oară peste 1.400 de persoane. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe