Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

106 ordine de detașare de personal medical, în contextul COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 10 septembrie 2021, ora 11:45

Potrivit unor date prezentate ieri de șeful DSU, Raed Arafat, în țara noastră au fost semnate 106 ordine de detașare de personal medical.

Referitor la cazurile medicale, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat ieri, la finalul ședinței de Guvern, că la nivelul Centrului Naţional de Conducere și Coordonare a Intervenției au fost 50 de solicitări de transfer dintr-o localitate în alta, „sau să găsim locuri pentru pacienți (cu COVID-19 - n.red.), în mod deosebit de terapie intensivă, dar nu numai, între 1 septembrie și 8 septembrie”. 

management medical raed arafat prezentare

Astfel, a subliniat reprezentantul DSU, într-o săptămână, au fost 50 de solicitări de transfer.

„Au fost semnate 106 ordine de detașare de personal medical, în aceeași perioadă, pentru a asigura deschiderea unui număr mai mare de paturi de terapie intensivă și pentru a asigura personal suficient pentru Direcțiile de Sănătate Publică, care solicită completarea numărului de personal, plus distribuire de echipamente din stocurile strategice și materiale sanitare”, a precizat Raed Arafat ieri. 

Etichete: raed arafat seful DSU detasari detasare medici detasare personal medical transfer medici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC