Un start-up din București a obținut 15.000 de euro pentru o soluție care vizează diagnosticarea noninvazivă a cancerului colorectal.
La Milano, 40 de start-upuri europene, care propun soluții de ultimă generație, s-au reunit în cadrul convergenței unice a trei programe cheie de creare de afaceri în domeniul sănătății în Europa de Sud, Centrală și de Est.
Cu un software novator, validat clinic, pentru diagnosticarea precoce a cancerului, Frontier Management Consulting, cu sediul în București, a câștigat premiul al doilea în cadrul prestigioasei competiții Attract to Invest. O altă companie românească a câștigat premiul InnoStars Community Award cu o aplicație, denumită MoodZ, pentru ceasul intelligent care monitorizează sănătatea mintală, se arată într-un comunicat.
Marea Finală EIT Health InnoStars nu a avut ca scop doar prezentarea unor inovații de pionierat, ci și crearea de legături care au potențialul de a transforma asistența medicală în întreaga Europă.
Pentru a le permite europenilor să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă, EIT Health, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, oferă mai multe programe de creare de companii pentru a sprijini start-upurile din domeniul biotehnologiei, al sănătății digitale, al tehnologiilor medicale și terapeutice din Europa. Aceste inițiative răspund nevoilor start-upurilor aflate în diferite stadii de dezvoltare: de la echipele aflate la începutul călătoriei lor până la companiile consacrate care caută investiții suplimentare.
Pentru prima data a avut loc finala a trei programe cheie de creare de afaceri: RIS Innovation Call, Premiile InnoStars și Attract to Invest, adaptate pentru start-up-urile din Europa de Sud, Centrală și de Est și gestionate de EIT Health InnoStars, s-au reunit între 7-8 noiembrie în Milano Innovation District (MIND).
Unul dintre cele trei programe, Attract to Invest, este conceput pentru a sprijini companiile mai mature, cu produse deja pe piață, care caută capital suplimentar. În cadrul acestei competiții, compania românească Frontier Management Consulting a ocupat locul 2 pentru soluția PROMED, un software novator, validat clinic, conceput pentru diagnosticarea precoce a cancerului bronho-pulmonar și colorectal.
,După luni de efort dedicat, suntem încântați să primim recunoașterea internațională la Milano. PROMED, cu tehnologia sa predictivă, bazată pe inteligență artificială, deschide calea pentru un viitor mai sănătos. Acest premiu este un triumf pentru știință și inovație, marcând angajamentul nostru de a stabili o tehnologie revoluționară de detectare non-invazivă a cancerului. Acest lucru ne determină să continuăm să inovăm și să cercetăm neîncetat, cu scopul de a salva vieți. Succesul obținut ne inspiră și ne întărește hotărârea de a merge mai departe pe această cale cu impact”, a declarat Flavia Rotaru, CEO al Frontier Management Consulting.
Primul loc a fost ocupat de MEBSTER, o companie cehă care dezvoltă o platformă inovatoare de exoschelet pasiv, care le permite celor cu deficiențe ale membrelor inferioare, în special în urma leziunilor măduvei spinării, să meargă din nou. Luca, o platformă digitală de sănătate mintală, dezvoltată în Grecia, concepută special pentru atleți și vândută deja mai multor echipe sportive, a obținut locul 3.
Primele trei echipe au primit premii de 25 000 de euro, 15 000 de euro și, respectiv, 10 000 de euro.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe