Newsflash
ACTUALITATE Știri

Mortalitatea prin cancer colorectal, în creștere la grupa 25 - 49 de ani

de Magdalena Tănăsescu - ian. 31 2024
Mortalitatea prin cancer colorectal, în creștere la grupa 25 - 49 de ani

Obezitatea și consumul de alcool sunt responsabile de creșterea ratei mortalităţii prin cancer colorectal în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani din Uniunea Europeană şi Regatul Unit, arată un studiu recent.

Potrivit noului studiu, publicat de Universitatea din Milano (Italia) în jurnalul ştiinţific Annals of Oncology, un alt factor care contribuie la această patologie este reducerea activităţii fizice.

 

Echipa de cercetători preconizează că în 2024 rata mortalităţii prin cancer colorectal va creşte considerabil în Marea Britanie în comparaţie cu anul 2018, respectiv cu 26% în cazul bărbaţilor şi cu aproape 39% la femei.


„Deoarece cancerul colorectal la o vârstă mai tânără este, în general, mai agresiv, iar şansele de supravieţuire sunt mai reduse în comparaţie cu cazurile apărute la persoane mai în vârstă, autorităţile din domeniul sanitar ar trebui să ia în considerare extinderea screeningului începând cu vârsta de 45 de ani”, a afirmat Carlo La Vecchia, profesor de Statistici Medicale și Epidemiologie la Universitatea din Milano.  profesor de Statistici Medicale și Epidemiologie la Universitatea din Milano, cel care a condus studiul. 

 

În Germania, se preconizează o creştere de 7,2% a numărului de cazuri la femei cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani. Totodată, se preconizează o creştere şi în Italia, de 1,5% pentru bărbaţi şi de 2,6% pentru femei. În Spania şi Polonia, creşterea este estimată la 5,5% pentru bărbaţi şi 5,9% pentru femei.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe